,,
Bread soup with wine. ''
of butter and mix with
ordinary broth with boiled beef meat, rubbed through a sieve, add a
couple of glasses
of wine giving to the table - wanting to make this
soup was tastier, add a few egg yolks, then add the Madeira
or Xerax.
''
,,Zupa
chlebowa z winem.''
Przepis
z 1893 roku.
,,Ośrodek
chleba razowego utuszyć na gęstą masę
z masłem i tém zaprawić
zwyczajny bulion wygotowany
z wołowego mięsa, fasując przez sito,
dodać parę szklanek wina dając do stołu - chcąc aby ta zupa była
smaczniejszą, po przefasowaniu zaprawić kilką żółtkami,
a
później dodać madery lub xeresu.''
Some
information:
Madeira (Vinho da Madeira) is a Portuguese fortified wine from 17 to 22% alcohol, sweet or dry (from 0 to 150 grams of sugar per liter), produced on the Atlantic island of Madeira.
Xérès also jerez, sherry bows Spanish fortified wine to approx. 16-20% of alcohol coming from Andalusia, from the region
of Jerez de la Frontera.
Madeira (Vinho da Madeira) is a Portuguese fortified wine from 17 to 22% alcohol, sweet or dry (from 0 to 150 grams of sugar per liter), produced on the Atlantic island of Madeira.
Xérès also jerez, sherry bows Spanish fortified wine to approx. 16-20% of alcohol coming from Andalusia, from the region
of Jerez de la Frontera.
Trochę
informacji:
Madera
(Vinho
da Madeira)
jest to wzmocnione wino portugalskie od 17 do 22% alkoholu, słodkie
lub wytrawne (od 0 do 150 g cukru na litr), produkowane na
atlantyckiej wyspie Madera.
Xeres
także jerez, sherry
chyli
hiszpańskie wino wzmocnione
do ok. 16-20% alkoholu, pochodzące z Andaluzji, z rejonu Jerez de la Frontera.
do ok. 16-20% alkoholu, pochodzące z Andaluzji, z rejonu Jerez de la Frontera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz