niedziela, 28 stycznia 2018

Pickled cucumbers → Ogórki kiszone


  
 


 
 
 
 

E: Pickled cucumbers commonly known in Central
and Eastern Europe are produced from cucumbers placed in a barrel of hard, immature wood, in a rock pot or jar.

...


 


 
P: Ogórki kiszone zwane też kwaszonymi powszechnie znane w Europie centralnej i wschodniej, powstaje
z ogórków gruntowych złożonych w beczce z twardego niesmolistego drewna, w garnku kamiennym lub słoju.



 
 
 
 
 
E: To the cucumbers are added stalks and fennel edges, horseradish roots, garlic cloves are covered with salt
and water, which is subjected to ensiling.



 


P: Do ogórków dodaje się łodygi i baldachy kopru, korzenie chrzanu, ząbki czosnku zalewa się wodą z solą, które poddaje się kiszeniu.



 


 
E: The prepared dish with cucumbers should be left
 for a few days → about 2-3 days → in a room
with a temperature of 18 to 20 ° C.



 


 
P: Tak przygotowane naczynie z ogórkami należy pozostawić na kilka dni około 2-3 dni →
w pomieszczeniu o temperaturze od 18 do 20°C.






E: After which time it switches to a cool place
with a temperature of 8 to 10 ° C, for example
 in the basement. It is important that during the entire pickling process the cucumbers are completely submerged
in the brine.



 


P: Po czym czasie przestawia się w chłodne miejsce
 o temperaturze 8 do 10°C na przykład w piwnicy. Ważne, żeby podczas całego procesu kiszenia ogórki były w całości zanurzone w zalewie.



 


E: You can add spices to pickling cucumbers: bay leaves, white mustard seeds or black pepper.
Sometimes cucumbers, cherry leaves, black currant, vine, horseradish or oak are added to pickling cucumbers. Pickled cucumbers are used as an addition to many dishes.



 




















P: Do kiszenia ogórków można dodać przyprawy: liście laurowe, ziarna gorczycy białej lub pieprzu czarnego. Niekiedy dodaje się do kiszenia ogórków liście wiśni, porzeczki czarnej, winorośli, chrzanu lub dębu. Ogórków kiszonych używa się jako dodatku do wielu potraw.









 
E: The cucumber is subjected to a natural lactic fermentation process, as a result of which simple sugars present in plant cells are transformed into lactic acid.







 
P: Ogórek jest poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, w wyniku którego cukry proste obecne w komórkach roślinnych zostają przekształcone
do kwasu mlekowego.



 


E: Cucumbers pickled for a few days are low-salt cucumbers and for a long time - pickled cucumbers.



 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz