Old
Lithuanian cuisine
2kg of potatoes
½ liter of milk
2 tablespoons butter
1 onion
pepper
salt
fat spreads baking dish
Peel the potatoes, wash and grate on a fine grater, transfer to canvas bag and carefully squeeze the juice. Milk boil and boiling brew imprinted potatoes. Add chopped and fried in butter onions, pepper, salt and mix thoroughly. The mass is put on a greased, deeper baking dish and bake in preheated oven for about 1.5 hours. Perform the test stick. After baking, cut into squares
and serve at the table with sour
cream, mushroom sauce or fused bacon.''
For 8-10 people,
Preparation time 2.5 hours.
Stara
kuchnia litewska
,,Babka
ziemniaczana zaparzana
2kg
ziemniaków
½
l mleka
2
łyżki masła
1
cebula
pieprz
sól
tłuszcz
do smarowania blaszki
Ziemniaki
obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce, przełożyć do
płóciennego woreczka i dokładnie odcisnąć sok. Mleko zagotować
i wrzącym zaparzyć odciśnięte ziemniaki. Dodać posiekaną i
podsmażoną na maśle cebulę, pieprz, sól i dokładnie wymieszać.
Masę wyłożyć na natłuszczoną, głębszą blaszkę i piec w
nagrzanym piekarniku około 1,5 godziny. Wykonać próbę patyczkiem.
Po upieczeniu pokrajać na kwadraty i podawać na stół
z kwaśną śmietaną, sosem grzybowym lub topioną słoniną.''
z kwaśną śmietaną, sosem grzybowym lub topioną słoniną.''
Dla
8-10 osób,
czas
przygotowania 2,5 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz