niedziela, 4 września 2016

Old Lithuanian cuisine -> Potato cake brewed -> Stara kuchnia litewska -> Babka ziemniaczana zaparzana





 
 
 
Old Lithuanian cuisine

,,
Potato cake brewed ...

2kg of potatoes
½ liter of milk
2 tablespoons butter
1 onion
pepper
  salt
fat spreads baking dish

Peel the potatoes, wash and grate on a fine grater, transfer to canvas bag and carefully squeeze the juice. Milk boil and boiling brew imprinted potatoes. Add chopped and fried in butter onions, pepper, salt and mix thoroughly. The mass is put on a greased, deeper baking dish and bake in preheated oven for about 1.5 hours. Perform the test stick. After baking, cut into squares
and serve at the table with sour cream, mushroom sauce or fused bacon.''

For 8-10 people,
Preparation time 2.5 hours.
 
 
 
 

Stara kuchnia litewska
 
 
,,Babka ziemniaczana zaparzana
 
 
2kg ziemniaków
½ l mleka
2 łyżki masła
1 cebula
pieprz
sól
tłuszcz do smarowania blaszki
 
 
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce, przełożyć do płóciennego woreczka i dokładnie odcisnąć sok. Mleko zagotować i wrzącym zaparzyć odciśnięte ziemniaki. Dodać posiekaną i podsmażoną na maśle cebulę, pieprz, sól i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na natłuszczoną, głębszą blaszkę i piec w nagrzanym piekarniku około 1,5 godziny. Wykonać próbę patyczkiem. Po upieczeniu pokrajać na kwadraty i podawać na stół
z kwaśną śmietaną, sosem grzybowym lub topioną słoniną.''
 
 
Dla 8-10 osób,
czas przygotowania 2,5 godziny.
 
 
 
 
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz