E: Pickled cucumbers commonly known in Central
and Eastern Europe are produced
from cucumbers placed in a barrel of hard, immature wood, in a rock
pot or jar.
...
...
P:
Ogórki
kiszone zwane
też
kwaszonymi
powszechnie znane
w Europie
centralnej i wschodniej, powstaje
z ogórków gruntowych złożonych w beczce z twardego niesmolistego drewna, w garnku kamiennym lub słoju.
z ogórków gruntowych złożonych w beczce z twardego niesmolistego drewna, w garnku kamiennym lub słoju.
E:
To
the cucumbers are added stalks and fennel edges, horseradish roots,
garlic cloves are covered with salt
and water, which is subjected to ensiling.
and water, which is subjected to ensiling.
P:
Do
ogórków dodaje
się
łodygi
i baldachy
kopru,
korzenie
chrzanu,
ząbki
czosnku
zalewa
się wodą
z solą,
które poddaje
się kiszeniu.
E:
The prepared dish with cucumbers should be left
for a few days → about 2-3 days → in a room
with a temperature of 18 to 20 ° C.
for a few days → about 2-3 days → in a room
with a temperature of 18 to 20 ° C.
P:
Tak
przygotowane naczynie z ogórkami należy pozostawić na kilka dni →
około
2-3
dni
→
w pomieszczeniu o temperaturze od 18 do 20°C.
w pomieszczeniu o temperaturze od 18 do 20°C.
E:
After
which time it switches to a cool place
with a temperature of 8 to 10 ° C, for example
in the basement. It is important that during the entire pickling process the cucumbers are completely submerged
in the brine.
with a temperature of 8 to 10 ° C, for example
in the basement. It is important that during the entire pickling process the cucumbers are completely submerged
in the brine.
P:
Po
czym czasie
przestawia
się
w chłodne miejsce
o temperaturze 8 do 10°C na przykład w piwnicy. Ważne, żeby podczas całego procesu kiszenia ogórki były w całości zanurzone w zalewie.
o temperaturze 8 do 10°C na przykład w piwnicy. Ważne, żeby podczas całego procesu kiszenia ogórki były w całości zanurzone w zalewie.
E:
You
can add spices to pickling cucumbers: bay leaves, white mustard seeds
or black pepper.
Sometimes cucumbers, cherry leaves, black currant, vine, horseradish or oak are added to pickling cucumbers. Pickled cucumbers are used as an addition to many dishes.
Sometimes cucumbers, cherry leaves, black currant, vine, horseradish or oak are added to pickling cucumbers. Pickled cucumbers are used as an addition to many dishes.
P: Do kiszenia ogórków można dodać przyprawy: liście laurowe, ziarna gorczycy białej lub pieprzu czarnego. Niekiedy dodaje się do kiszenia ogórków liście wiśni, porzeczki czarnej, winorośli, chrzanu lub dębu. Ogórków kiszonych używa się jako dodatku do wielu potraw.
E:
The
cucumber is subjected to a natural lactic fermentation process, as a
result of which simple sugars present in plant cells are transformed
into lactic acid.
P:
Ogórek
jest
poddany naturalnemu procesowi fermentacji
mlekowej,
w wyniku którego cukry
proste
obecne w komórkach roślinnych zostają przekształcone
do kwasu mlekowego.
do kwasu mlekowego.
P:
Ogórki
kwaszone przez kilka dni to ogórki
małosolne,
a przez dłuższy czas – ogórki kiszone.
a przez dłuższy czas – ogórki kiszone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz