piątek, 26 sierpnia 2016

Jelly caramel -> Old Lithuanian cuisine -> Kisiel karmelowy -> Stara kuchnia litewska





 
 
 
 

E: Jelly caramel
I found a recipe from an old Lithuanian cuisine ...

,, Jelly caramel. " I was very surprised by reading the ingredients when it turned out that the main ingredient is milk like pudding and not the water like jelly. But it's an old recipe, and maybe one day there was a distinction to jelly and pudding? I do not know that yet. I look for and find out. So far, the same rate. Is it a delicious jelly and may, however tasty pudding?


 

 
 
 
 
 
P: Kisiel karmelowy
Znalazłam przepis ze starej kuchni litewskiej ,, Kisiel karmelowy”. Bardzo się zdziwiłam czytając składniki gdy okazało się, że głównym składnikiem jest mleko jak
w budyniu a nie woda jak w kisielu. Przecież to stary przepis i może kiedyś nie było rozgraniczenia na kisiel
i budyń? Tego jeszcze nie wiem. Poszukam i się dowiem. Puki co, oceń sam. Czy to jest pyszny kisiel a może jednak smaczny budyń?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
E: ,, Jelly caramel
1 l of milk
½ cup sugar
3 tablespoons potato flour
Milk boil. In a separate saucepan strongly tablespoon brown sugar, diluted with a few tablespoons of milk, pour the boiled milk and stir. Add the sugar, bring to a boil. Spread potato flour in cold milk and stirring continuously pour into the pot. Even while cooking (being careful

to scorch), then pour into a mold. Serve with fruit juice
or vanilla sauce. ''

 




 


 
 
P: ,,Kisiel karmelowy
1 l mleka
½ szklanki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Mleko zagotować. W osobnym rondelku silnie przyrumienić łyżkę cukru, rozcieńczyć kilkoma łyżkami mleka, wlać do gotowanego mleka i wymieszać. Dodać cukier, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić
w zimnym mleku i ciągle mieszając wlać do garnka. Jeszcze chwilę gotować ( uważając na przypalenie),
 po czym przelać do formy. Podawać z sokiem owocowym
lub sosem waniliowym.''




 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz