środa, 17 sierpnia 2016

Old lithuanian cuisine ,, Devil slips " ->Stara kuchnia litewska ,, Czarcie zrazy”

 
 
 
 
 
 
 
E: Today, I give the recipe from the kitchen...

to the Lithuanian devil slips.
 
 
 
,, Devil slips "
1kg lamb or pork
20 dag bacon
2 small onions
dozen juniper berries
pepper
salt
bay leaves
1 l of whey
Cut the meat into slices, beat pestle and soak in the whey for 2 hours. After removing completely dried,
put on each slice after slice of onion, 2 juniper berries, bay leaf and cover everything slice of bacon or lard. Close to close shafts, knock on a metal rod and bake in the fire.
Slips can also bake in the oven, arranging them
on the grid or baking tray and stringing pins poultry
 or longer sticks.
Devil slips served with roasted potatoes and pickled onions.

For 8-10 people,
preparation time 3 hours.
 
 
 
 

P:Dzisiaj podam przepis z kuchni litewskiej na czarcie zrazy.
 
 
,, Czarcie zrazy”
1kg baraniny lub wieprzowiny
20 dag boczku
2 małe cebule
kilkanaście jagód jałowca
pieprz
sól
listki laurowe
1 l serwatki
Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem i moczyć
w serwatce przez 2 godziny. Po wyjęciu starannie osuszyć, położyć na każdym plastrze po talarku cebuli, 2 jagody jałowca, listek laurowy i wszystko przykryć plastrem boczku lub słoniny. Zwinąć w ścisłe wałki,
wbić na metalowym pręt i piec w ognisku. Zrazy można również upiec w piekarniku układając je na siatce lub blasze i spinając szpilkami do drobiu albo dłuższymi ostruganymi patyczkami.
Czarcie zrazy podaje się z pieczonymi ziemniakami
i marynowanymi cebulkami.
Dla 8-10 osób,
czas przygotowania 3 godziny.
 
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz