E: Today,
I give the recipe from the kitchen...
For 8-10 people,
preparation time 3 hours.
to the Lithuanian devil slips.
,,
Devil slips "
1kg lamb or pork
20 dag bacon
2 small onions
dozen juniper berries
pepper
salt
bay leaves
1 l of whey
Cut the meat into slices, beat pestle and soak in the whey for 2 hours. After removing completely dried,
1kg lamb or pork
20 dag bacon
2 small onions
dozen juniper berries
pepper
salt
bay leaves
1 l of whey
Cut the meat into slices, beat pestle and soak in the whey for 2 hours. After removing completely dried,
put on each slice after slice of onion, 2 juniper berries, bay leaf
and cover everything slice of bacon or lard. Close to close shafts,
knock on a metal rod and bake in the fire.
Slips can also bake in the
oven, arranging them
on the grid or baking tray and stringing pins
poultry
or longer sticks.
Devil slips served with roasted potatoes and pickled onions.
Devil slips served with roasted potatoes and pickled onions.
For 8-10 people,
preparation time 3 hours.
P:Dzisiaj
podam przepis z kuchni litewskiej na czarcie zrazy.
,,
Czarcie zrazy”
1kg
baraniny lub wieprzowiny
20
dag boczku
2
małe cebule
kilkanaście
jagód jałowca
pieprz
sól
listki
laurowe
1
l serwatki
Mięso
pokroić na plastry, zbić tłuczkiem i moczyć
w serwatce przez 2
godziny. Po wyjęciu starannie osuszyć, położyć na każdym
plastrze po talarku cebuli, 2 jagody jałowca, listek laurowy i
wszystko przykryć plastrem boczku lub słoniny. Zwinąć w ścisłe
wałki,
wbić na metalowym pręt i piec w ognisku. Zrazy można
również upiec w piekarniku układając je na siatce lub blasze i
spinając szpilkami do drobiu albo dłuższymi ostruganymi
patyczkami.
Czarcie
zrazy podaje się z pieczonymi ziemniakami
i marynowanymi cebulkami.
Dla
8-10 osób,
czas
przygotowania 3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz