środa, 17 lutego 2016

Sago soup - Recipe from 1892 - Zupa sagowa




























E: In the previous post you meet a recipe for sago...
And here I was gives recipe that inspired me to get to know the old recipes.






P: W poprzednim poście poznaliście recepturę na sago.
 A tu podaje przepis, który zainspirował mnie do poznanie starych przepisów kulinarnych.
 


 

E: Sago soup. Recipe from 1892.

1 bowl of soup counts 1 tablespoon sago. Sago rinse in water and cook for broth fifteen minutes or longer, until the grains do become transparent. Just before serving on the table to add to the soup egg yolk or a few tablespoons of sweet cream.

 


































P: Zupa sagowa. Przepis z 1892r.

Na 1 talerz zupy rachuje się 1 łyżka sago. Sago wypłukać i gotować na rosole kwadrans lub dłużej, dopóki ziarnka nie staną się przeźroczystymi. Na wydaniu podbić zupę żółtkiem albo kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki.


 
 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz