piątek, 3 czerwca 2016

,,Baba cukrowa'' -> Recipe 1877 -> Przepis z 1877 roku

 
 
 
 


 
 
 
E:,,Baba cukrowa''
Recipe 1877
,, Dissolve two heaped tablespoons of young butter...


 in a saucepan. Whip 2 eggs with less than a glass
of sugar on the fluffy foam, add flour a glass with a spoon tablespoon baking powder and a carved finely lemon peel of half a lemon. Mix carefully, add the butter and a third of a glass of milk. Mix until dough is smooth. Bake
3 quarters of an hour spent in the oven for bread. ''
 
 
 
 
 
 



 
,,Baba cukrowa''
Przepis z 1877 roku
,,Rozpuścić dwie kopiaste łyżki stołowe masła młodego
w rondlu. Utrzeć 2 jaja z niecałą szklanką cukru na puszystą piankę, dodać mąki szklankę z łyżką stołową proszku do pieczenia i pokrajaną drobniutko skórką cytrynową z połowy cytryny. Ostroźnie wymieszać, dodać masło  i trzecią część szklanki mleka. Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie. Piec 3 kwadranse w piecu wypalonym jak
na chleb.''
 
 
 
 
 
 
 




E: My suggestions:
I: You can substitute butter with margarine (50 -75 gram);
II,, a third of a glass of milk '' it will be 1/3 cup;
III: The temperature of the provision is about 170 ° C - 180 ° C;
IV: I baked at 150 ° C;
V: You and bake at which baking sponge cake;
VI: ,,3 quarters of an hour
'' → 3x15 minutes.
 
 
 
 























P:Moje sugestie:
I: masło można zastąpić margaryną (50 -75 gram);
II: ,,trzecia część szklanki mleka'' to będzie 1/3 szklanki;
III: temperatura z przepisu to ok 170°C – 180°C;
IV: ja piekłam w temperaturze 150°C;
V: a Ty piecz w temperaturze jakiej pieczesz biszkopt;
VI: kwadrans to 15 minut.
 
 

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz