E:,,Baba
cukrowa''
Recipe 1877
,, Dissolve two heaped tablespoons of young butter...
in a saucepan. Whip 2 eggs with less than a glass
of sugar on the fluffy foam, add flour a glass with a spoon tablespoon baking powder and a carved finely lemon peel of half a lemon. Mix carefully, add the butter and a third of a glass of milk. Mix until dough is smooth. Bake
3 quarters of an hour spent in the oven for bread. ''
Recipe 1877
,, Dissolve two heaped tablespoons of young butter...
in a saucepan. Whip 2 eggs with less than a glass
of sugar on the fluffy foam, add flour a glass with a spoon tablespoon baking powder and a carved finely lemon peel of half a lemon. Mix carefully, add the butter and a third of a glass of milk. Mix until dough is smooth. Bake
3 quarters of an hour spent in the oven for bread. ''
,,Baba
cukrowa''
Przepis
z 1877 roku
,,Rozpuścić
dwie kopiaste łyżki stołowe masła młodego
w rondlu. Utrzeć 2 jaja z niecałą szklanką cukru na puszystą piankę, dodać mąki szklankę z łyżką stołową proszku do pieczenia i pokrajaną drobniutko skórką cytrynową z połowy cytryny. Ostroźnie wymieszać, dodać masło i trzecią część szklanki mleka. Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie. Piec 3 kwadranse w piecu wypalonym jak
na chleb.''
w rondlu. Utrzeć 2 jaja z niecałą szklanką cukru na puszystą piankę, dodać mąki szklankę z łyżką stołową proszku do pieczenia i pokrajaną drobniutko skórką cytrynową z połowy cytryny. Ostroźnie wymieszać, dodać masło i trzecią część szklanki mleka. Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie. Piec 3 kwadranse w piecu wypalonym jak
na chleb.''
E: My
suggestions:
I: You can substitute butter with margarine (50 -75 gram);
II,, a third of a glass of milk '' it will be 1/3 cup;
III: The temperature of the provision is about 170 ° C - 180 ° C;
IV: I baked at 150 ° C;
V: You and bake at which baking sponge cake;
VI: ,,3 quarters of an hour'' → 3x15 minutes.
I: You can substitute butter with margarine (50 -75 gram);
II,, a third of a glass of milk '' it will be 1/3 cup;
III: The temperature of the provision is about 170 ° C - 180 ° C;
IV: I baked at 150 ° C;
V: You and bake at which baking sponge cake;
VI: ,,3 quarters of an hour'' → 3x15 minutes.
P:Moje sugestie:
I:
masło można zastąpić margaryną (50 -75 gram);
II:
,,trzecia część szklanki mleka'' to będzie 1/3 szklanki;
III:
temperatura z przepisu to ok 170°C
– 180°C;
IV:
ja piekłam w temperaturze 150°C;
V:
a Ty piecz w temperaturze jakiej pieczesz biszkopt;
VI:
kwadrans to 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz