czwartek, 16 czerwca 2016

,,The knobs of the brewed dough. '' -> Recipe 1884 ->,,Gałeczki z zaparzonego ciasta.'' -> Przepis z 1884 roku

 
 
 
 
























E:,,The knobs of the brewed dough. ''
Recipe 1884.
Two glasses of water, half a pound of butter,...

a young and a pinch of salt, bring to a boil, what
the pound of flour and stir until the dough will beat into
a ball; cool and to give one of 10 eggs separately stirring Massa. On greased baking tray with grease teach tablespoon Massa balls but you can as you want, it can be either pancakes can also be the whole; what the slide
in a hot oven and bake browned on. ''
 
 
 
 
 


















E:My suggestions:
I: 1 pound = ½kg
II: I will use the dough to the next recipe so I do,, the balls "- squeezed syringe small stains























P:,,Gałeczki z zaparzonego ciasta.''
 
Przepis z 1884 roku.

Dwie szklanki wody, pół funta młodego masła i szczypta soli zagotować po czem wsypać funt mąki i mieszać aż ciasto zbije się w kulę; ostudzić i dawać po jednym 10 jaj osobno, mieszając na massę jak śmietana.
Na wysmarowaną blachę tłuczszem wykładać łyżką stołową massę w kuleczki ale można też jak się chce, może być albo placuszki może być też po całości; po czem wsunąć do gorącego pieca i piec na rumiano.''









P:Moje sugestie:

I: funt to ½ kg

II: ja wykorzystam te ciasto do następnego przepisu więc robię ,,w kuleczki”- wyciskam szprycą małe kleksy









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz