E: I
want to start a new chapter of this blog, talking... about bread,
without which the majority of mankind can not imagine most of our
meals.
P:
Chcę rozpocząć nowy rozdział tego bloga, opowiadając o chlebie,
bez którego większość ludzkości nie wyobraża sobie większości
posiłków.
E:
I'll tell you about the history and modern baking.
Let me give you some old recipes that will introduce you to the old bread making. Discover a few secrets, and how you let yourself make your own bread.
Let me give you some old recipes that will introduce you to the old bread making. Discover a few secrets, and how you let yourself make your own bread.
P:
Będę
Ci opowiadać o historii, jak i współczesnym wypieku. Podam
trochę starych przepisów, które przybliżą Ci dawny wyrób
chleba. Odkryje
parę swoich
sekretów jaki i pozwolę Ci samemu stworzyć
swój
własny chleb.
E: I
know that this is not a simple art. Although I bake it for 12 years
he is still my bread evolves and becomes different and better. How do
I know? Because our guests always after tasting, ask about the origin
of the bread. When they learn that a home baking, they often try
their hand in your own kitchen. Too bad it only lasts for a brief
moment, as soon discouraged by the first failures or expected:,, why
my bread does not taste the same? ''.
P:
Wiem,
że nie jest to prosta sztuka. Pomimo,
że piekę go już 12 lat, wciąż mój chleb ewoluuje i staje się
inny,
lepszy. Skąd to wiem? Bo nasi goście zawsze po spróbowaniu, pytają
o pochodzenie chleba. Gdy dowiadują się, że to domowy wypiek,
często sami
próbują sił we własnej kuchni. Szkoda, że to trwa tylko przez
krótką chwile, ponieważ szybko się zniechęcają pierwszymi
porażkami lub
oczekiwaniami: ,,dlaczego mój chleb nie smakuje tak samo?''.
E: I
wish you, however, you endured the first failure and rather took it
for fun and not a job to do. I started when I bake, I was not master
of pastries rather champion ,,bricks". But I do not give up,
although my baking probably went out to a nice detached house.
P:
Chciałabym
abyś Ty jednak przetrwał
pierwsze niepowodzenia i raczej wziął to za dobrą zabawę
a nie
zadanie do wykonania.
Ja gdy zaczynałam piec,
nie byłam mistrzynią wypieków a raczej
mistrzynią ,,cegłówek”. Ale nie poddałam się,
choć z moich
nie udanych wypieków pewnie wyszedł by piękny domek jednorodzinny.
E: Another obstacle that might put me off this allergy to flour but I have ,,a partner '' who does for me ,, dirty work '', and the right moves dough forms. And my skin have no contact with the flour. So if I can, you too.
P:
Kolejną
przeszkodą, która mogłaby mnie zniechęcić to alergia na mąkę
ale mam
,,wspólnika'', który odwala
za mnie ,,czarną robotę'', a właściwe przekładania ciasta
do formy, żeby moja skóra nie mam styczności z mąką. Można? Można, tylko trzeba chcieć. Więc jeśli ja mogę,
Ty też.
za mnie ,,czarną robotę'', a właściwe przekładania ciasta
do formy, żeby moja skóra nie mam styczności z mąką. Można? Można, tylko trzeba chcieć. Więc jeśli ja mogę,
Ty też.
E: To
warm up in the next story you familiarize you
the story of bread and then ... ok, not all at once. I know and you must learn to be patient because it requires learning baking good bread → your good bread.
the story of bread and then ... ok, not all at once. I know and you must learn to be patient because it requires learning baking good bread → your good bread.
P:
Na
rozgrzewkę w kolejnej opowieści przybliżę Ci historię chleba a
potem...ok, nie wszystko naraz. Ja
wiem a Ty musisz nauczyć się cierpliwości bo tego wymaga nauka
wypieku dobrego
chleb →
Twojego
dobrego
chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz