E:
,,Holstein soup with bacon.''
Recipe from 1892.
,, A piece of smoked bacon, for example. 5-6 of 25 deca... (½ pound) (¼ kilo), a piece of meat to pour cold water and cook for 2 to 5 hours. Various vegetables, used to season add to the broth, cook until tender, remove the cooked bacon and meat. For this soup add the pasta with flour and prunes, cooked separately on the water.
Apart from that given by the soup meat, boiled potatoes. You can also do it on a sour after adding a little vinegar. Very original soup, in northern Germany very used, with unknown to us. ''
Recipe from 1892.
,, A piece of smoked bacon, for example. 5-6 of 25 deca... (½ pound) (¼ kilo), a piece of meat to pour cold water and cook for 2 to 5 hours. Various vegetables, used to season add to the broth, cook until tender, remove the cooked bacon and meat. For this soup add the pasta with flour and prunes, cooked separately on the water.
Apart from that given by the soup meat, boiled potatoes. You can also do it on a sour after adding a little vinegar. Very original soup, in northern Germany very used, with unknown to us. ''
P:
,,Zupa holsztyńska
ze słoniną.''
Przepis
z 1892roku.
,,Kawałek
słoniny wędzonej, np. na 5-6 osób 25 deka
(½ funta) (¼ kilo),
kawał mięsa nalać
zimną wodą
i gotować 2 do 5 godzin. Rozmaite jarzyny, stosowane
do pory roku włożyć do tego rosołu, ugotować
do miękkości, po
ugotowaniu wyjąć słoninę i mięso.
Do tej zupy dodają się jakie
kluseczki z mąki i śliwki suszone, ugotowane osobno na wodzie.
Prócz
tego podaje się przy tej zupie mięso, ziemniaki gotowane. Można
też zrobić ją na kwaśno dodawszy trochę octu. Bardzo oryginalna
zupa, w północnych Niemczech bardzo używana, u nas nieznana.''
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz