E: In the previous entry that tells about the history of bread, I mentioned ,,wychopieniek" which was archaic...
form of bread among the Slavs. Today we call it flatbreads and is becoming more popular cuisine. Today I'll tell you the easiest recipe for this type of bread.
P:
W poprzednim wpisie opowiadającym o historii chleba, wspomniałam o
,,wychopieńku”, który był archaiczną formę chleba wśród
Słowian. Współcześnie nazywamy go podpłomykiem i zdobywa coraz
większą popularność kulinarną. Dzisiaj podam najprostszy przepis
na ten rodzaj chleba.
E: ,,
Wychopieniek "
flour
water
You pour as much flour as you need, add enough hot water to have originated not too sticky dough and knead. You share dough into equal-sized pieces and do them balls. You roll out or how they did it the Slavs -> flattens
flour
water
You pour as much flour as you need, add enough hot water to have originated not too sticky dough and knead. You share dough into equal-sized pieces and do them balls. You roll out or how they did it the Slavs -> flattens
in his
hands on the cake.
And here comes the freedom: bake in the oven
or baking a dry frying pan or, as they did Slavs → stacking on a
hot, flat rock by the fire. And now you can see for yourself, how
ever tasted bread, especially the one with the fire.
P:,,Wychopieniek”
mąka
woda
Sypiesz
tyle mąki ile potrzebujesz, dodajesz tyle ciepłej wody aby powstało
niezbyt lepiące ciasto i zagniatasz. Dzielisz ciasto na równej
wielkości kawałki i robisz z nich kulki. Wałujesz lub jak robili
to Słowianie -> rozpłaszczasz w dłoniach na placek.
I
tu następuje dowolność: pieczesz
w piekarniku lub prażysz na
suchej patelni lub jak Słowianie → układasz na
rozgrzanym, płaskim kamieniu przy ognisku. I już możesz sam się
przekonać, jak kiedyś smakował chleb, zwłaszcza ten z ogniska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz