E:
,,
Mazurek chocolate ''
Recipe from 1896
,, Pound of flour mixed with half a pound of butter, half...
cup sugar, egg, and knead the dough rise for an hour
to cool.
Then roll out the dough and place on a baking tray with banks
arranging the supply of dough around the edges, bake half an hour in
the preheated oven.
A mass of doing so; with half cup of sugar and a
third
of a glass of water to cook the syrup, remove from heat add a
quart of butter, four tablespoons of dark chocolate, three
tablespoons of cocoa and stir to dissolve. On the cold cake impose
crushed walnuts and spread the chocolate mass. A nuts interiors do
so; Remove the shells, scalded with boiling water and remove the
skins and then relieve on the cake. When the dough, decorate orange
peel
and almonds. ''
Staropolska quarter was equal to 1.125 liters
P:,,Mazurek
czekoladowy''
Przepis
z 1896 roku
,,Funt
mąki usiekać z pół funtem masła, połową szklanki cukru, jajem,
zagnieść ciasto i wynieść na godzinę
do chłodnego. Potem ciasto
rozwałkować i ułożyć na blasze z brzegami układając zapas
ciasta na brzegach, piec pół godziny w piecu nagrzanym. A masę
robi się tak;
z połowy szklanki cukru i trzeciej części szklanki
wody ugotować syrop, zdjąć z ognia dodać kwartę masła, cztery łyżki
czekolady gorzkiej, trzy łyżki kakao
i mieszać do rozpuszczenia.
Na zimne ciasto narzucać rozkruszonych orzechów włoskich i
posmarować masą czekoladową. A orzechy trza zrobić tak; wyjąć
ze skorup, sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórki a potem nawrzucać
na ciasto. Gdy ciasto okrzepnie ozdobić skórką pomarańczową i
migdałami.''
Staropolska
kwarta była równa 1,125 litra
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz